• No Suggestions Result

Investiții

INVESTIȚII

PROIECT FINANCIAR INTESA SANPAOLO

PROIECT EDUCAȚIE FINANCIARĂ/INFORMAȚII „MODULUL INVESTIȚII”

02/08/2018

INVESTIȚII
Fișele de Instrumente financiare și  piața financiară se concentrează în special pe investirea economiilor prin intermediul achiziției unei serii de produse financiare create pentru a garanta un profit pentru persoana care economisește.
Însă investițiile cu privire la companii au un înțeles mai larg. Pe de o parte, acestea reprezintă activele companiei investite în producție și pe de altă parte, posibilitatea pentru companie să se auto-finanțeze prin intermediul unor împrumuturi bancare sau prin emiterea de valori mobiliare de credit. În ambele cazuri, investiția are întotdeauna obiectivul de a genera profit nou. Iar în cazul unei întreprinderi, „profitul” poate avea efecte imediate legate de progresul social și dezvoltarea țării.

Investiții și întreprinderi
Pentru o întreprindere, investițiile includ ceea ce determină productivitatea capitalului companiei.
•    Investiții pentru partea permanentă a activelor: achiziția de proprietate, utilaje și fabrici ... 
•    Investiții pentru materii prime, în cazul companiilor producătoare, pentru software care facilitează organizarea și managementul, pentru cercetare și dezvoltare, pentru achiziția de patente și licențe .... 
•    Investiții în orice este necesar pentru a crește nivelul de recunoaștere a companiei în teritoriu și de a o face competitivă pe piață (mărci, publicitate, inițiative de răspundere socială ...). 
•    Investiții în „capitalul uman”, adică compania sprijină trainingul, trainingul repetat și instruirea personalului. Un număr mare de companii care investesc în capitalul uman este un semn al dezvoltării și progresului Țării.
Capitalul uman. Capitalul uman înseamnă totalitatea persoanelor care lucrează într-o companie, în diferite funcții. În prezent, acesta se consideră, în mod unanim, a fi unul dintre principalii factori de succes ai unei companii, atât timp cât există investiții în organizarea activității și training continuu al angajaților, cu stimulente pentru dezvoltarea profesională. (link către videoclipul despre Capitalul uman)
Surse de finanțare a investiției
Afacerile au nevoie de bani pentru a obține mijloacele necesare pentru a-și realiza activitățile. Acestea pot face acest lucru în mai multe moduri.
Folosind propriul capital, adică mijloacele financiare furnizate de către antreprenor și de parteneri la momentul stabilirii afacerii.
Folosind capital de economii, profiturile realizate pe care compania nu le distribuie în întregime între acționari.
Prin emiterea de acțiuni și obligațiuni, menționate în fișa de instrumente financiare și în piața financiară  
Folosind credite bancare. De asemenea, cu privire la companii, creditul bancar „de afaceri” este foarte variat, cu diferite programe ce au ca scop protecția și dezvoltarea companiilor, mici și mari. În plus față de creditele pe termen scurt (avansuri în conturi curente pentru plata facturilor ...) și pe termen mediu și lung, băncile oferă informații astfel încât companiile să descopere noi oportunități de dezvoltare, de exemplu, în străinătate, sau prin implicarea lanțului de aprovizionare de la producătorul mic până la distribuitorul mare. Succesul unei companii garantează băncii, care este la rândul său o companie, succesul creditului și, prin urmare, dezvoltarea sa proprie!
Precum persoanele private, companiile au oportunitatea de afla despre și de a alege cele mai convenabile surse de finanțare prin intermediul instrumentelor digitale. 

Start-upuri: un nou model de afaceri
Este vorba de o nouă generație de companii aflate în etapa inițială de activitate, de dimensiuni mici, adesea promovate de către tineri, foarte inovatoare și care au cuprins tehnologic înalt. 
Și în acest caz, băncile din prezent apreciază companiile noi inovatoare și le susțin prin servicii financiare dedicate, oferind tinerilor care intenționează să se lanseze sfaturi despre modul în care „se pot promova”, punându-i în contact cu potențiali investitori. 
Persoanele fizice care lansează un start-up trebuie să demonstreze posibililor investitori caracterul complet al ideii și natura concretă a proiectului, fezabilitatea financiară și prognozele privind rentabilitatea investiției. Dat fiind faptul că este vorba de o companie care se află încă la început, cei care investesc fac acest lucru deoarece acceptă provocarea succesului comercial și financiar viitor al inițiativei.

Investiții comune. Crowdfunding este o formă socială de sprijin antreprenorial, în special la noile start-upuri, care profită de platformele online potrivite ce favorizează întâlnirea dintre cererea de finanțare a activității (ex.: start-upuri) și surplusul monetar al celor care doresc să investească.


 

 

Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop